A Harfi ile Başlayan Atasözleri ve Anlamları

14
266

A harfi ile başlayan atasözleri ve kısaca ne anlama geldikleri konusunda yazının devamından bilgi sahibi olabilirsiniz. A harfi ile başlayan atasözleri ve kısaca anlamları.

A harfiyle başlayan atasözlerinin anlamları hakkında bilgiler.

Atasözleri Haritası 

A

B

C-Ç

D

E

F

G-Ğ

H

I-İ

K

L

M

N

O-Ö

P

R

S-Ş

T

U-Ü

V-Y

Z

A harfi ile başlayan atasözleri ve anlamları

Acele işe şeytan karışır : Aceleyle yapılacak olan iş özensiz ve düzensiz olduğundan kötü olacağı anlamına gelmektedir.

Aç ayı oynamaz : Çalıştırmakta olduğunuz kişiyi iyice doyurmazsanız verim alamazsınız.

Aç tavuk kendini darı ambarında sanır : Yoksul ve parası olmayan kişi kendini varlıklı kişiymiş gibi hayal eder ve zengin olacağı zaman yapacağı şeyleri önceden planlar işte bu esnada bu deyim kullanılır.

Açtırma kutuyu söyletme kötüyü : Eğer karşındaki kişiyi kızdırırsan seninle ilgili kötü sözler söylemesine ortam hazırlamış olursun.

Adamakla mal tükenmez : Yardımsever görünmek için yardım edeceğini söylemek, yardım etmek değildir, bir avutmadır.

Ağaç yaş iken eğilir : Küçük çocuğu eğitmek son derece kolaydır, ancak büyüdükten sonra büyük bir insanı eğitmek çocuk kadar kolay olmayacaktır. Hatta imkansız olabilir.

Ağlamayan çocuğa meme vermezler : Bir insan haksızlığa uğradığında sesini çıkarmalı, yardım istemelidir, zira ağlamazsa sesini yükseltmezse kimse yardım etmez.

Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar : Atasözü çok önemli bir atasözümüzdür, bir kişinin annesi en çok üzülen, gerçekten ağlayandır. Zira, eşi dostu annesi kadar içten ve gerçekten ağlayamaz. Gerçek acıyı hissedemez annesinden başkası.

Ak akçe kara gün içindir : İnsan çalışıp kazandığı parayı dara düştüğünde kullanır, zorda kaldığında dara düştüğünde birikmiş olan parayı harcamaktan çekinilmemelidir.

Akıl akıldan üstündür : Önemli olaylarda karar verilmesi gereken şeylerde başkasına danışmakta son derece fayda vardır, çünkü kişinin aklına gelmeyen birşey başka birinin aklına gelebilir.

Alet işler el övünür : Bir kişi nekadar becerikli olursa olsun, gerekli ekipmanlar eşyalar olmadıkça başarılı bir iş yapamaz.

Altının kıymetini sarraf bilir : Bir şeyin kıymetini ancak o konuda uzman olan kişiler bilebilir.

Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az : Anlayışlı olan kişi, üstü kapalı söylenen birşeyi bile ne demek istendiğini kolayca anlar, ancak anlayışı olmayan kimse ise, nekadar açık söylenirse söylensin yine anlamaz.

Aşk olmayınca meşk olmaz : Kişi bir işe karşı sevgi duymuyorsa o iş olmaz.

Ayağını yorganına göre uzat : Aylık nekadar paran geliyorsa ona göre harcama yap, sonradan açıkta kalma.

Aza kanaat etmeyen çoğu hiç bulamaz : Kişi az olan şeyle yetinmesini bilmelidir, zira çok olan şeyler az olanların birikmesi sonucunda ortaya çıkar.

Önceki MakaleTurizm ve Otelcilik Bölümü Taban Puanları 2014
Sonraki MakaleB Harfi ile Başlayan Atasözleri ve Anlamları

14 Yorum Yapıldı

Sizin Düşünceniz Nedir?

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz