Başarılı Olmuş Ünlülerin Bireysel Özellikleri

0
151
Başarılı olmuş ünlülerin bireysel özellikleri
Başarılı olmuş ünlülerin bireysel özellikleri

Siz de başarılı olmuş ünlülerin bireysel özellikleri hakkında bir araştırma yapınız, sosyal bilgiler 4. sınıf ödevi,

Gerek televizyonlarda gerek toplum içinde gördüğümüz ünlülerin yaşamları hakkında kısa bilgiler vermek istiyorum, başarılı olmak için neler yaptılar ve hangi yollardan geçip zirveye tırmandılar, işte ünlü olmuş başarıyı yakalamış ünlülerin bireysel özellikleri.

ünlülerin bireysel özellikleri
ünlülerin bireysel özellikleri

Ajda Pekkan

Bir derginin düzenlediği kapak yarışmasında birinci oldu ve ardından birçok film çekmesine rağmen perdede istediği popüleriteyi yakalayamadı.

Ajda Pekkan ardından çıkardığı süperstar albümü ile onu gerçek bir star yapacak adımı atmış oldu.

Türkiye’nin Avrupai görünümlü kültür ikonu.

 

 

ünlülerin bireysel özellikleri
ünlülerin bireysel özellikleri

Fatih Terim

1953 yılında Adana’da dünyaya geldi. Küçük yaşta ailesinin geçimine katkıda bulunmak için seyyar satıcılık yapan babasının asistanıydı. Bir gün topla oynarken, tezgahı devirince babasından okkalı bir tokat yedi, hayatı değişti!
Babasının isteği üzerine Motor Sanat Enstitüsü’ne gitti ancak ikinci sınıfta devamsızlıktan okulu bıraktı. Önce mahallede, sonra okul takımında, sonra Adana Demirspor’da oynadı. Sonunda Galatasaray’a geldi.

Artık ait olduğu yeri bulmuştu. Önce futbolcu sonra teknik direktör olarak, büyük başarılara imza attı. 1999-2000 futbol sezonunda Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı kazanmasıyla sportif kültür ikonlarından biri oldu.

Bazı insanlar vardır, onu sevebilir ya da nefret edebilirsiniz ama ona kayıtsız kalamazsınız! Fatih Terim de bu tip kişiliklerden. O bir liderdi ve iz bırakmak için yaşadı.
Başarı tarihi, alanında ilk ve en olmuş şeyleri yapanları kaydeder. Fatih Terim de duruşu, ekolü ve ‘ilk’leriyle güncel sportif tartışmaların ötesinde bir değer.

 

ünlülerin bireysel özellikleri
ünlülerin bireysel özellikleri

Yaşar Kemal

Kemal Sadık Gökçeli, 1922’de Adana’nın bir köyünde dünyaya geldi. Van’dan Adana’ya göç eden Nigâr Hanım ile çiftçi Sadık Efendi’nin oğluydu. Küçük yaşlarda hastalık yüzünden sağ gözünü kaybetti. Beş yaşındayken, babasının kan davası yüzünden vurulmasına şahit oldu. Ortaokuldayken bir yandan da çırçır fabrikasında işçilik yaptı. Ancak yoksulluk yüzünden ortaokulu son sınıfta terk etti. Kütüphane memurluğu, ırgatlık, traktör sürücülüğü, çeltik tarlalarında kontrolörlük yaptı.

Ortaokulda yazıyla tanışmış olması hayatının yönünü değiştirdi. Siyasi suçlardan iki kere cezaevine girdi. 30 yaşında gazeteciliğe başlarken, yeni bir isim seçti kendine: Yaşar Kemal. Cumhuriyet Gazetesi’ndeyken, Türk edebiyatının klasikleri arasına giren İnce Memed romanını tefrika olarak yayınladı. Yazarlığı, öne geçince bir süre sonra gazeteciliği bıraktı. Ortaokulu bile bitiremese de, eserleri onlarca dile çevrildi. Onun hikayesinden çıkan ders; yerel ve otantik değerleri, evrensel bir dilde sunmanın başarıya ulaştırdığıdır.

başarılı olmuş ünlülerin bireysel özellikleri
başarılı olmuş ünlülerin bireysel özellikleri

Thomas Edison

Thomas Edison lambayı icat etmeden önce 999 kez girişimnde bulunmuş ve her birinde başarısız olmuştur.

Çevresindeki insanlar sürekli onunla dalga geçermiş ama o bunlara hiç aldırmazmış. İnsanlar ona neden hala uğraşıyorsun diye sorduğunda cevabı çok net olmuş, ” her başarısız oluşumda bir lambayı nasıl icat edemediğimi buluyorum” şeklinde cevap vermiş ve vazgeçmeyerek 1000. denemesinde sonuca ulaşmayı başarmış.

başarılı olmuş ünlülerin bireysel özellikleri
başarılı olmuş ünlülerin bireysel özellikleri

Soichiro Honda

Dünyaca bilinen bir marka haline gelmiş Honda firmasının kurucusudur. Soichiro Honda, henüz ünlü olmamışken Toyota firmasında iş başvurusunda bulunmuş ancak firma yetkilileri onu işe uygun bulmayarak küçük duruma düşürmüşlerdir.

Honda’da bu durum karşısında hırs yapıyor ve Toyota firmasına rakip olacak bir firma kuruyor. Sonuç olarak ise Honda markası oluşuyor.

Önceki MakaleKimi İnsanlar Neden Bazı Faaliyetleri Diğerlerinden Daha İyi Yaparlar ?
Sonraki MakaleDuygu ve Düşünce Arasında İlişki Var Mıdır?

Sizin Düşünceniz Nedir?

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz