İşten Çıkınca Kıdem Tazminatı Verilmeyen Durumlar

0
101

Hangi hallerde kıdem tazminatı verilmez, kıdem tazminatı ödenmeyen durumlar, kıdem tazminatı ne olursa verilmez,

Kıdem tazminatı hangi hallerde verilmez, kıdem tazminatının verilmediği durumları aşağıda sizlere başlık halinde sıraladık.

Kıdem tazminatı verilmeyen durumlar nelerdir ? İşten çıktığınızda kıdem tazminatı alabilecekmisiniz ? işte bu soruların cevaplarını aşağıdan detaylı olarak öğrenebilirsiniz.

Aşağıdaki sebeplerden işten çıkarsanız İşyeri Kıdem Tazminatı Vermek Zorunda Değildir

1-Çalışanın kendisinden kaynaklanan sebeplerden dolayı, sağlık durumunun bozulması sonucu 3 (üç) iş günü iş yerine gelmemesi sebebiyle işveren işçiyi işten çıkarabilir.

2-İşçinin hastalığı sebebiyle ihbar sürelerini 6 hafta aşması durumunda işveren işçiyi işten çıkarabilir.

3-İş sözleşmesi yapılırken iyiniyet ve ahlak kurallarına aykırı bir şekilde, işçinin vermiş olduğu bilgilerin yanlışlığı durumunda işveren işçiyi işten çıkarabilir.

4-İşçi, işveren ve yakınlarının şeref ve haysiyetini kırıcı söz ve davranışta bulunması durumunda iş veren tarafından işten çıkarılabilir.

5-İşçi, işyerindeki başka bir işçiye cinsel tacizde bulunursa iş veren tarafından işten çıkarılabilir.

6-İşçi, işveren ve yakınlarına fiziki ve fiili olarak saldırıda bulunup darp etmesi durumunda iş veren tarafından işten çıkarılabilir.

7-Çalıştığı iş yerinde işverenin güvenini kötüye kullanmakta işten çıkarılma sebebidir.(hırsızlık, ticari bilgi paylaşımı)

8-İş yerinde işlediği sıçtan ötürü 7 günden fazla hapis cezası alması durumunda iş veren tarafından haklı sebeplerle işten çıkarılabilir.

9-İş yerinin mallarına veya taşınmazlarına kasıtlı olarak zarar verirse ve verdiği bu zarar 30 günlük ücretini aşarsa iş veren tarafından işten çıkarılabilir.

10-İşçinin herhangi bir haklı sebebi olmaksızın; peş peşe 2 gün işe gelmemesi, hafta tatillerini takip eden 2 gün işe gelmemesi, 1 ay boyunca 3 gün işe gelmemesi durumunda işten çıkarılabilir.

11-İşveren tarafından kendisine görev verilmesi ve hatırlatılmasına rağmen, verilen görevi yerine getirmemesi sonucu işçi işten çıkarılabilir.

12-İş yerinin 1 haftadan daha uzun elde olmayan sebeplerden dolayı kapalı kalması durumunda işveren işçiyi işten çıkarabilir.

Önceki MakaleJustin Timberlake Konseri İstanbul Teknik Üniversitesi Bilet Fiyatları
Sonraki MakaleDünyadaki Yüksek Dağların İsimleri ve Yükseklikleri

Sizin Düşünceniz Nedir?

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz