Yargıtay 60 Zabıt Katibi Alımı İlanı 2016

0
109

Yargıtay 60 Zabıt Katibi Alımı İlanı, Lisans 20, Önlisans 20, Ortaöğretim 20 olmak üzere Yargıtay toplamda 60 zabıt katibi alımı ilanını bugün yayınladı. Başvurular 21 kasım 2016 tarihinde başlayıo 25 Kasım 2016 tarihinde sona erecek.

Ancak başvurular arasında dikkat çeken bir ayrıntı var, bilgisayar sertifikası konusunda en az 120 saat ifadesi başvuru düşünen adaylar tarafından merak edilen konular arasında. Adalet bakanlığı’nın zabıt katini alımına ilişkin ilanlarında herhangi bir önlisans yada lisans mezunu olan adayların ilgili bölümlerinde bilgisayar dersini almaları şartı koyulurken Yargıtay’ın bugün vermiş olduğu ilanda 120 saatlik bilgisayar sertifikası eğitimi almış olmak şartı konulmuş. İlan aşağıda yer almaktadır. İlanla ilgili merak ettiklerizi yorum alanından yazabilir, diğer adaylarla etkileşim kurabilirsiniz.

YARGITAY BAŞKANLIĞI

KADROLU ZABIT KÂTİBİ ALIMI İLANI

  • Başkanlığımızda açık bulunan 60 zabıt katibi kadrosuna, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca, yapılacak uygulama sınavı ve mülakat sınavı sonucuna göre (Lisans düzeyinden 20, Önlisans düzeyinden 20, Lise düzeyinden 20) personel alınacaktır.

I-  BAŞVURU ŞARTLARI

  1. a) GENEL ŞARTLAR
  1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.
  1. Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  1. İlk defa Devlet memurluğuna atanacaklar için, başvurunun son günü olan 25/11/2016 tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak. (Doğum tarihi 25/11/1981 ve sonrası olanlar)
  1. Lisans ve önlisans mezunları için 2016-KPSS’ye girmiş olmak, ortaöğretim mezunları için 2014- KPSS’ye girmiş olmak ve KPSS’den en az 70 puan almış olmak. Lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden 70 ve daha yukarı puan alanlar başvurabilecektir.
  1. b) ÖZEL ŞARTLAR
  1. Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet meslek lisesi veya diğer lise veya dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak (Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlar ile örgün eğitim yoluyla en az 80 saat bilgisayar dersi veya 150 saat daktilografi dersini başarıyla tamamladığını belgeleyenlerden, daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)
  1. Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, başvuru tarihinde Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo veya bilgisayar sertifikasına sahip olmak. (En az 120 saat)
  1. Yapılacak uygulama sınavında, sınav komisyonunca belirlenecek metinden bilgisayar ile imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun olarak yanlışsız, vuruş hesabı yapılmadan, üç dakikada en az doksan kelime yazabilmek. (Doğru kelime sayısının belirlenmesinde; verilen metne sadık kalınıp kalınmadığı, yanlış yazılan kelime sayısı ile yazı içerisinde kelime ve cümle tekrarları nedeniyle metnin anlam bütünlüğünün

bozulup bozulmadığına dikkat edilir. Bu işlem yapılırken yanlış yazılan kelime sayısının toplam yazılan kelime sayısına oranının %40 tan fazla olması halinde yazılan metnin anlam bütünlüğü şartını taşımadığı kabul edilecektir.)

  1. Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak,

II- BAŞVURU TARİHİ VE ŞEKLİ:

Başvuru koşullarını taşıyan adaylar; 21/11/2016 tarihinden başlayarak 25/11/2016 tarihi saat 17.00’ye kadar, (http://basvuru.yargitay.gov.tr/) adresine, online başvuru

yapacaklardır.

NOT: BAŞVURULAR SADECE ONLİNE BAŞVURU ŞEKLİNDE YAPILACAKTIR. POSTA

YOLUYLA VEYA DİĞER YOLLARLA YAPILAN BAŞVURULAR KESİNLİKLE KABUL

EDİLMEYECEKTİR.

III- SINAV HAKKINDA GENEL BİLGİLER

 

  • Başvuru bitim tarihinden itibaren, uygulama sınavının (bilgisayar klavyesi ile yazı yazma) yeri, tarihi ve saati yargitay.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.
  • Mülakat sınavına; KPSS sınavından alınan puanların %50’si ile bilgisayar uygulama sınavında yazılan en fazla kelime sayısı 100 puan kabul edilerek her bir doğru kelime karşılığı oluşan katsayı puanı ile yazılan kelime sayısının çarpımı suretiyle elde edilecek puanın %50’sinin toplamı esas alınarak; en yüksek puandan başlanılarak, ilan edilen kadro sayısının 10 katı aday çağrılacak olup, son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu kişilerin tamamı sınava kabul edilecektir.
  • Mülakat sınavı; Mesleki Bilgi, Anayasa Hukuku, Vatandaşlık Bilgisi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ile Genel Kültür alanlarından yapılacaktır.
  • Adayların mülakat sınavında başarılı sayılabilmesi için, mülakat heyetinin verdiği puan ortalamasının en az 50 olması gerekmektedir.
  • Değerlendirme : Adayların aldıkları KPSS puanının % 35’i, Uygulama sınavı puanının
  • 35’i ile mülakat sınavı puanının % 30’u esas alınarak, yapılacak hesaplama sonucu nihai başarı durumu belirlenecektir.
  • Sonuçlar yargitay.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.
  • Aranılan şartları taşımadığı veya gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen adayların atamaları yapılmayacak olup, bu hususların sonradan tespiti halinde, yapılan atama işlemleri iptal edilerek ilgililer hakkında genel hükümlere göre işlem yapılacaktır.

IV-SİSTEME YÜKLENMESİ GEREKEN BELGELER

  • Diploma fotokopisi (Girilen KPSS sonucuna uygun)
  • Son altı ay içinde çekilmiş bir adet vesikalık fotoğraf
  • Bilgisayar veya daktilografi dersini başarıyla tamamladığını gösteren sertifika veya yukarıda belirtilen okullardan mezun olduğuna dair belge fotokopisi.

 

Eksik belge ile veya nitelikleri uygun olmadığı halde başvuranların müracaatları değerlendirmeye alınmayacaktır.

Önceki Makaleİslam Öncesi ve İslam Sonrası Egemenlik Anlayışı
Sonraki MakaleOsmanlı’da Toprak Sistemi, Ekonomi, Mali Durum

Sizin Düşünceniz Nedir?

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz