Öğrenim Kredisi ve Burs Kyk Neye Göre Belirleniyor ?

0
89

soru-gonderSoru :

Üniversite 1. sınıf öğrencisiyim Devlet zengine fakire göre öğrenciye burs ve öğrenim veriyor bunu hangi mantıkla yapıyor ben zenginim görüntüsüyle hicbir burs alamazken zar zor yurt ücretimi ödeyip yurt yemekleriyle geçinmeye çalışırken bir tek meyve alacak param yokken fakir bildiği öğrencisine burs vermekle kalmayıp ücretsiz barınmayı da veriyor ve bu fakir bildiği öğrenci bütün ihtiyaçlarını görüp kumbarasında para biriktiriyor soruyorum size benim ve birçok arkadaşımın böyle öğrenciden ne farkı var lütfen bu sistemi değiştirin bi öğrenciye 300 tl burs verme yerine bu burs ikiye paylaştırılsa daha mantıklı olmaz mı öğrenci zengin olsa neden öğrenimi alsın ya da öğrenimi alan öğrenci ileriki zamanda geri ödemeyi yapabiliyorsa burs alan öğrenci de geri ödeyebilecek güce sahip olur eşitlik istiyoruz.

Cevap

Son derece doğru ancak bazen gözlerden kaçan kişiler olabiliyor malesef, mesela ben kendimden örnek vereyim babamın üstüne 2 tane ev var biri bizim, biri de akrabanın (bizim üstümüze geçmişti akrabanın evi kredi çekebilmek için geçmişti zengin olduğumuzdan değil ) vergiye tabiiydi babam, kendi işini yapıyordu ancak halihazırda 200 bin TL borcumuz vardı. Ben üniversite hayatım boyunca sürekli çalıştım ve kendim çabalarımda okudum, üstüne devletten 280 TL kredi aldım.

Normal şartlar altında benim burs almam gerek çünkü bana ailem ayda 5 kuruş para göndermiyor aksine benden para istiyorlardı, dolayısıyla bazen istisnai durumlar olabiliyor.

Ancak bu yüzde 5 dir yada 10 dur. Genel itibari ile kyk burs verecek öğrencileri iyi araştırıyor, mesela benim anne ve babası ayrı olan bir arkadaşım burs alıyordu ki hak ediyordu da.

Bu yazıya sizler de cevap yazmak için aşağıda yer alan yorum alanını kullanın.

Önceki MakaleTicaret Bakanlığı Görevleri Nelerdir, Ne İş yapar ?
Sonraki MakaleMaldivler Hakkında Bilgi, Para Birimi, Başkenti, Fotoğrafları

Sizin Düşünceniz Nedir?

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz