Kimyasal maddelerin insan sağlığı ve çevre üzerindeki etkileri nelerdir?

0
566

Kimyasal maddelerin insan sağlığı ve çevre üzerindeki etkileri nelerdir?

Kimyasal maddeler insan sağlığı açısından oldukça büyük tehlike arz eden maddelerdir. Hatta bu maddelerden bazıları ölümcül seviyede olabilmektedir, içerdiği asitler ve zararlı kimyasallar sayesinde insan sağlığını tehdit edebilmekte hatta ve hatta kokusu bile ciddi tahribatlara hatta ölümlere sebep olabilmektedir.

Kimyasal maddelerin insan sağlığına bu denli olumsuz etkileri varken çevre üzerinde de olumsuz etkileri olmamasından bahsetmek mümkün değildir. Yani çevre üzerinde de kimyasal maddelerin ciddi tahribatlara yol açmaktadır.

Son yıllarda özellikle yaşanan nükleer facialarının ardından ilgili bölgelerde bitki örtüsünün yok olduğu yada azaldığı gözlemlenmiştir.

Bu ve bunun gibi kimyasallar çevre üzerinde de geri dönüşü olmayan ciddi zararlara sebebiyet vermektedir. Bunları önlemek veya önüne geçmek bizim elimizdedir.

Zararı fazla olan kimyasallara karşı bir değil 5 kat daha fazla önlem almalıyız. Olası bir tehlike durumunda sonuçları kötü olabilmektedir.

Bu kimyasallar çevreye yayıldığında yağmur suları ile dağılabilmekte ve pek çok alanı etkisi altına alarak bitki örtüsünü ve canlıları tahrip edebilmektedir.

Önceki MakaleGüvenlik uyarı işaretlerinin iş sağlığı ve güvenliği açısından önemi nedir? Açıklayınız.
Sonraki MakaleDoğal kimyasallara örnekler veriniz

Sizin Düşünceniz Nedir?

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz