İnsanın aklını kullanması ile toplumun gelişmesi ve kalkınması arasında nasıl bir ilişki vardır?

0
141

İnsanın aklını kullanması ile toplumun gelişmesi ve kalkınması arasında nasıl bir ilişki vardır?

İnsan + Akıl = Değerli bir varlık ,

Akıl + çalışmak = Toplumun gelişmesi ve kalkınması

İnsanlar akılları sayesinde insandır, insanı insan yapan en değerli özelliktir akıl, düşünebilme yetisi, geleceği planlama yetisi sadece insanlara bahşedilmiştir.

İnsanlar akıllarını kullanarak toplumları geceleğe taşıyabilir, önemli teknolojik ürünler üretebilir ve dolayısıyla ülkesini kalkındırabilir.

Bu konuyla ilgili bir örnek ; Amerika Birleşik Devletleri’nde Bill Gates adında bir adam program geliştirerek bilgisayarları icat ediyor, microsoft adında bilgisayarlara can veren bir yazılım geliştiriyor, ve bu yazılım tüm dünyada her bilgisayar alıcısından para kazanıyor, dolayısıyla Bill Gates ürettiği bir yazılım sayesinde ülkesinin ekonomisine, kalkınmasına büyük oranda faydalı oluyor.

Yine başka bir örnek : Google, Amerika merkezli bir şirkettir, Google bugün dünyada tüm ülkelerde hizmet vermektedir, yine bu ülkelerden reklam gelirleri sağlamaktadır, yine Google geliştirdiği Android işletim sistemi ile günümüzde alınan her Android telefondan ve Tabletten gelir elde etmekte ve ülkesinin ekonomisine ciddi oranda katkı sağlamaktadır.

Aynı şekilde Facebook Amerika merkezli bir şirkettir, bu şirket de dünya üzerinde pek çok ülkede vardır ve yine reklam gelirleri ile ülkesine ciddi oranda ekonomik getiri sağlamaktadır.

İşte bunların hepsi aklın, bilimin ürünüdür.

Akıl+Çalışmak = Üretkenlik

Bu formül bize üretken bir toplum olmayı getirir, üretken olduğumuz zaman 50 tane proje geliştirdiğimizde bunlardan bir tanesi Facebook olur, Google ortaya çıkar yada İnstagram ‘ı buluruz.

Dolayısıyla üretken olmak toplumların kalkınmasındaki en temel taştır, üretmeyen sürekli tüketen toplumlar ne yazık ki geleceğe umutla bakamazlar.

Bizler de en başta çalışkan olmalı, üretken olmalı, ülke ekonomisine faydalı olacak işler yapmalıyız.

Önceki MakaleAklın insan hayatındaki rolü nedir
Sonraki MakaleSabah Uğur Yayınları Ygs Deneme Sınavı Cevap Anahtarı 1-8-15-22 Şubat, Mart 2017

Sizin Düşünceniz Nedir?

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz