2012 Lys Birincisi İstanbullu Mehmet Adanır, abdullah coşkun, Tamer Taşkıran

0
233

2012 lys birincisi Abdullah coşkun, 2012 lys birincisi mehmet adanır, 2012 lys birincisi tamer taşkıran, röportaj, çalışma şekilleri, 2012 Lys sınavı sonuçları bugün 20 temmuz 2012 tarihinde açıklandı, sınavda iyi puan alanda vardı sınav sonrası hüzünlü anlar yaşayan da, Türkiye de 3 kişi vardı ki onlar 2012 lys birinciliğini paylaştı.

2012 Türkiye birincileri isimleri ve hangi illerden

İstanbul “Mehmet Adanır”,
Konya “Abdullah Coşkun”,
Niğde “Tamer Taşkıran”,

2012 lys sonuçları açıklandı adaylar artık şimdi tercihleri bekleyecek 2012 lys ygs tercih tarihleri hakkında linke tıklayarak bilgi alabilirsiniz.

Lys Birincisi Fatih Mehmet Adanır

.. “Benim için beklediğim bir sonuçtu, yani çok da sürpriz değildi” dedi.

Abdullah Coşkun’un Abisi Coşkun’u anlattı.

“Ardından Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi’ni kazandı. Abdullah, sınava hazırlandığı dönemde babamın sol tarafı felç oldu. Bu duruma üzüldü ama ‘Allah’tan geldi, elimizden bir şey gelmez’ diyerek kardeşimi teselli ettik. İki üç ay sonra toparlanan Abdullah, varlıklı bir ailenin çocuğu değil ama ne istediğini bilen bir çocuk. Abdullah’ın hiç özel bir odası ve çalışma masası olmadı. Hep yerde sırtını duvara dayayarak çalıştı. Yaşamı boyunca çok düzenli çalıştı ve çok hırslı bir çocuk oldu. Sınava hazırlanırken neredeyse hiç televizyon izlemedi. Bir ay öncesine kadar evimizde internet bile olmadı. Abdullah o kadar hırslıydı ki beraber top oynardık. Yenildiğinde çok ağlardı. Çocuk ağlamaktan çatlayacak diye ben bilerek yenilirdim.”

Liseden itibaren üniversite için düzenli çalışmaya başlayan kardeşinin, kendisine hep Türkiye’de ilk 50 öğrenci içine girmeyi hedef koyduğunu belirten Coşkun, kardeşinin eğitimine neredeyse hiç para harcamadıklarını ifade etti.

Coşkun, bugüne kadar hiç ‘ders çalış’ demedikleri kardeşinin, tıp ya da elektrik-elektronik mühendisliği okumak istediğini sözlerine ekledi.

2012 Lys Birincisi Tamer Taşkıran şunları söyledi..

“Birincilik beklemiyordum çok şaşkınım. Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’ni istiyorum” dedi.

Önceki MakaleTeravih namazı Hakkında Bilgi kaç rekattir
Sonraki MakaleKırıkkale de kaza 6 ölü 5 yaralı

Sizin Düşünceniz Nedir?

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz