Bankada Çalışmak Caiz Mi ? Günah Mı ?

0
226

Bankalarda çalışmak caiz midir ? yoksa günah mıdır ? Bankada çalışanların yada bankaya girmek isteyenlerin düşündükleri bir konudur bu bankada çalışanlar günah mı işliyor, aslında burada durum biraz farklı iki yönden bakmak gerekir, bankada çalışan birisi neticede faizi cebine atmıyor yani siz sadece ihtiyacınız olduğu için çalışıyorsunuz, işinizi yapıyorsunuz paranızı alıyorsunuz, bunun dışında size başka biri iş veriyor yani böyle düşünebilirsiniz, aklınıza gelmediği sürece sizi bağlayan bir durum değil diye düşündüğünüz zamanlar olur, ama yine de bu konu hakkında hocalar ne demiş, bir bakalım.

Arkadaşlar yukarıda yazdıklarımı tabi kendi düşüncelerim olarak yazmıştım fakat bir Hadis-i Şerif buldum ve benim yazdıklarımın tamamen yanlış olduğunu gördüm bir Hadis-i şerif de faiz hakkında diyor ki ;

Faiz kanalıyla harama bulaşan kimseler hadis-i şerifte şöyle tasnif edilmektedir:

«Faizi yiyen, yediren, şahitlik ve kâtipliğini yapan, Allah’ın rahmetinden uzak kalmıştır.» (3)

Denilmiştir, yani faiz yiyen, yediren yada şahit olan Allah’ın rahmetinden uzaklaşmıştır deniliyor.

Bankada çalışıyorsanız bu Hadis- i Şerifi okuduktan sonra işinizi bırakmanız gerekir mi ?

Faiz esasına dayalı iş yapan müesseselere girip de meselenin haramlık – helâllik cihetini daha sonraki zamanlarda araştırma yoluna girmiş olanlar, geçimlerini temin edecekleri başka bir iş buldukları takdirde, orada kalmaları ve devam etmeleri tavsiye edilmez. Helâl dairede bir iş bulma gayret ve azmi içinde bulunmaları gerekir.

Önceki MakaleArmine Mağazaları İş Başvurusu Formu 2013
Sonraki MakaleMotora yazılan yazılar, kısa komik özlü sözler

Sizin Düşünceniz Nedir?

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz