Çamaşır Makinesi Sallanıyor, Sarsıntı Yapıyor, Zıplıyor Neden Olur ?

0
393

regal-camasir-makinasiÇamaşır makinesinde en klasik sorunlardan birisi olan zıplama, sallanma ve sarsıntılı çalışma gibi durumlar meydana gelebilir, çamaşır makinesi yerinde duramıyor adeta zıplıyorsa yazının sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim.

Çamaşır makinesini çok fazla doldurmayınız ! zira çok fazla doldurulan makinelerden temiz çamaşır çıkmaz, yani sıkı sıkı dolu olan bir çamaşır makinasının temiz yıkaması beklenemez.

Çamaşırları doldurduğunuzda iki elinizin de içine girecek kadar boşluk olması gerekmektedir.

Şimdi gelelim sorunumuza

Çamaşır makinası sarsıntı yapıyor ?

Bunun en temel nedeni amartisörlerden kaynaklanmaktadır. Çamaşır makineniz yarım doluyken bile eğer çamaşır makineniz zıplama yapıyor, sarsıntı yapıyor yerinden oynuyorsa amartisörlerin değişmesi gerekmektedir.

Çamaşır makinesinde sarsıntıları önlemek, sıkma anlarında oluşan sarsıntıyı yok etmek için amortisör bulunur, bunların patlaması, veya tahrip olması ile (yıllar içinde ) çamaşır makinesini sarsıntılı çalışmasına neden olur.

Eğer sizin de çamaşır makineniz zıplama yapıyor, sarsıntılı çalışıyorsa bir usta çağırıp yaptırmanızda fayda vardır. Sorun tamamen buysa kendiniz de değiştirebilirsiniz, ancak uğraştırabilir.

Önceki MakaleÇamaşır makinesi suyu ısıtmıyor Neden olur ?
Sonraki MakaleDinler Kaça Ayrılır ? Kısaca Bilgi

Sizin Düşünceniz Nedir?

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz