Büyükbaş Hayvancılığın Ülke Ekonomisine Katkısı

0
344
Büyükbaş hayvancılık türkiye
Büyükbaş hayvancılık türkiye

Büyükbaş hayvancılık ülkemizde bazı yerlerde oldukça üst düzey personel ve titizlikte bazı yerlerde ise gerekli düzen ve özen gösterilmeden yapılmaktadır, gerekli özenin gösterilmediği yerler genellikle dışa kapalı kendi içinde yaşayan toplumlar özellikle köy, bayır gibi yerlerde yaşayan veya hayvancılık yapan işletmelerde görülebilir.

Büyükbaş hayvancılık denildiği zaman aklımıza, inek, öküz, dana, manda gibi hayvanlar gelmektedir, bu hayvanların içinde ülkemizde en çok inek üretimi olarak gözümüze çarpar.

Büyükbaş hayvancılığın ülke ekonomisine katkısı büyüktür, özellikle inek yetiştiriciliği yapan işletmeler inekten elde ettikleri süt ile pekçok süt ürünlerini imal edip satmaktadır.

İnekten elde edilen süt ile, başta yoğurt olmak üzere, ayran, peynir ve türevleri gibi insanlar ve ülke pazarı için son derece önemli olan yiyecek maddeleri üretilir.Dana, öküz gibi hayvanların yetiştirilmesi ise yine ülke ekonomisinde kırmızı et olarak fayda sağlamaktadır.

Ülkemizde batı kesimlerde büyükbaş hayvan yetiştiriciliği genelde ahır şeklinde, doğuda ise mera hayvancılığı şeklinde görülmektedir. Ülkemizde hayvancılık çok önemli bir yere sahiptir, ülke ekonomisinde özellikle gelirimizin %20 si hayvancılıktan sağlanır, dış ticarette ise yine hayvancılık %15 bir paya sahiptir ki bu değer çok önemli bir miktardır.

Türkiye’de hayvancılık hakkında bilgi

Önceki MakaleVakıf Nedir Görevleri, Türkiye’deki Vakıfların isimleri
Sonraki MakaleDüğün / Gelin Arabası Arkası Yazıları

Sizin Düşünceniz Nedir?

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz