Mağara ve çevresindeki günlük yaşamı anlatan bir günce yazınız

0
143

Resimlerdeki mağarada yaşayan ilk insanlardan biri olsaydınız neler hissederdiniz Mağara ve çevresindeki günlük yaşamı anlatan bir günce yazınız.

magara
mağara

Eğer fotoğrafta görülen mağarada yaşayan ilk insanlardan birisi olsaydım o dönemin şartlarını düşündüğümde muhtemelen çok mutlu olurdum, çünkü o dönemi yani mağarada yaşamı o dönemin şartlarına göre ele almak ve değerlendirmek gerekir, yani günümüz şartları ile mağara dönemini kıyaslamamız mümkün olamaz. Bu yüzden ben soğuk hava şartlarına, veya sıcaklara karşı direnebileceğim, hayatta kalabileceğim bir barınak yani mağara bulduğum için çok mutlu olur mutlu mesut yaşıyor olurdum diye tahmin etmekteyim.

Mağaza çevresinde günlük yaşam genellikle gün doğduğu zaman uyanılıp, avlanılıp günlük yiyecek, içecek kaynaklarına ulaşılır, ardından ateş yakılır elde edilen avlar pişirilir ve tüketilir. Ardından güneşin batması ile yatılır. Genellikle mağara duvarlarına resimler yapılır, çizimler yapılır, bunun dışında herhangi bir aktivite o dönem için söylemek mümkün değildir.

Önceki Makaleİnsanlar, tarih boyunca yerleşim yeri seçiminde nelere dikkat etmiş olabilir
Sonraki MakaleMüzelerin arkeolojik buluntuların korunmasındaki yeri ve önemi

Sizin Düşünceniz Nedir?

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz