Ağız kokusu nasıl geçer ? nedenleri nelerdir ?

1
111

Ağız kokusu birçok insanın ortak sorunlarından bir tanesi, hele ki bu genç yaşlarda birçok sorunun kaynağı olup insanın psikolojisini bozabiliyor, sevgilinizle öpüşürken vs.. gibi durumlarda mutlaka ağzınızı kontrol etmenizi tavsiye ediyoruz neticede kötü kokulu bir ağız tüm romantizmi yok edecektir bu gibi durumlara düşmemeliyiz.
Ağız kokusu çeşitli nedenlerden kaynaklanıyor olabilir ancak çok fazla bir ağız kokusu yok ise naneli yada değişik aromayı içeren sakızları deneyebilir yada piyasada bulunan ağız spreylerinden bir tanesini alıp deneyip sonuclarına bakabilirsiniz, çünkü ağız kokusu önemli bir durumdur kişi ağzının kokusunu hissedemez ağzım kokmuyor dediğinizde bile ağzınız kokuyor olabilir, bunu birine koklatarak anlayabilirsiniz.

Ağız kokusu titiz olmamak başta olmak üzere, eğerki yeterli özeni gösteriyor dişlerinizi ve ağzınızı her gün temizliyor fırçalıyor olmanıza rağmen ağzınız koku yapıyor ise mutlaka bir uzman hekime başvurmanızı tavsiye ederiz, çünkü ağız kokusunun çok faklı kaynakları olabilir, çürük dişiniz yada takma dişlerinizin arasında kalan yemek artıkları yada başka bir hastalığı işaret ediyor olabilir, bunun için ağız kokunuzdan şikayetçi iseniz mutlaka en yakın bir hekime başvurmalısınız.

 

Ağız kokusu Nasıl Geçer? Neden Oluşur

Toplumda çok sık rastlanan durumlardan birisidir ağız kokusu, her 10 kişiden mutlaka 2 sinde ağız kokusu vardır, kişi kendisi bu durumu fark edemese bile diğer kişiler tarafından yakınlaştıkca kötü bir koku olan ağız kokusu hemen fark edilir, karşı taraf için bu durum hiç de hoş değildir, ancak kişi çoğu durumlarda kendi ağız kokusunu fark edememektedir.
Ağız kokusu olan kişilerde hastalık olması yüksektir demek çok yanlış ve yanıltıcı olur, ağız kokusunun birçok farklı nedeni vardır bu yüzden ağız kokusunun asıl nedenini öğrenmek için mutlaka bir uzman hekime başvurmak gerekir.
Ağız kokusu 2 kısımda incelenmektedir, Patolojik ve Fizyolojik olarak iki kısıma ayrılır.
Fizyolojik ağız kokusu
Fizyolojik ağız kokusu hemen hemen her bireyde görülen sabah uyandığında ağızda kalan bakterilerin etkisi ile oluşan durumdur, bu gibi fizyolojik kokular geçicidir ve tedavi gerektirmez, vücudun işleyişi içinde olan sistemin bir parçası olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Patolojik Ağız kokusu

Patolojik ağız kokusu olan kişiler ise çoğu zaman ağız kokusunun farkında olmayabilirler, bu yüzden diş hekimine başvuruda bulunmayabilirler.

Ağız kokusunun sebepleri ni incelediğimizde, birçok farklı nedeni olabilir, aşağıda yer alan durumlar ağzı kokan her kişide olacaktır diye kesin bir yargı olmayap, bilgilendirme amaçlıdır.

Ağız Kokusunun Sebepleri:

– Özellikle sinüs ve akciğer kaynaklı enfeksiyonlarda,
– Şeker hastalığı (aseton kokusu gibidir),
-Böbrek yetmezliği (balık kokusu gibidir),
-Karaciğer yetmezliği,
-Metabolizma bozuklukları (teşhisi zor olabilir, zaman zaman ortaya çıkan kötü bir balık kokusu),
-Açlık, diyet, ağız kuruması, oruçlu olmak (Sıvı gıda eksikliklerinde vücuttaki yağ ve protein çözünmeye başlar, bu metabolizmanın yan ürünleri kötü ağız kokusuolarak yansır).

Önceki MakaleUydu kanallarını hepsini tek seferde otomatik arama yapan frekans
Sonraki Makalesaçları kepeklerden arındırmak için neler yapılmalı?

1 Yorum

Sizin Düşünceniz Nedir?

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz