Çocuğa Kuran-ı Kerim’ den isim koymak, tüm kelimeler isim olurmu?

0
129

Kuran-ı Kerim’de yer alan tüm isimler tüm geçen kelimeler isim olurmu ? Kuran-ı Kerimde bazı isimlerin gerçekten koyupup koyulmadığını merak ediyorum, Kuran-ı Kerimde yer alan kelimeler isim olarak konulrmu?

Cevap : Kuran-ı Kerim’de yer alan tüm kelimeler isim olarak değerlendirilemez, Kuran-ı Kerim’de yer alan kelimenin gerçek anlamının öğrenilmesi için uzmanlara danışılması gerekiyor, o kelimenin gerçek anlamını öğrenip çocuğa isim koymakta bir mani bir durum olmadığı anlaşıldıktan sonra isim koyulabilir.

Kuran-ı Kerim’de geçen ve çocuklara koyulması uygun olmayan isimler vardır işte o isimler,
Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah’a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz. Gülsüm gariban, zavallı kimsesiz anlamındadır. Julide Farsça’da dağınık, perişan demektir. Cennet bahçesi olarak bilinen İrem ise Allah’ın gazabına uğrayan sahte cennettir. Bade ismi içki demektir. Hannas ismi şeytanın ismi. Alara, Rosa, İleyda bunlar İslam isimleri değil gayrimüslim isimleridir ve çocuklara konulmamalıdır. Anlamı kötü olan, anlamsız şeyler de çocuklara isim olarak konulmamalıdır.

Önceki MakaleAöf Kayıt için İstenen evraklar, belgeler
Sonraki MakaleBenim için Üzülme dizisi oyuncuları atv, kim kimdir

Sizin Düşünceniz Nedir?

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz