2 yıllık iş Garantisi / imkanı olan bölümler

10
250

Ygs sınavı yapıldı tüm arkadaşlar artık merakla  sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını bekliyorlar. Şimdi 27 mart tarihinde yapılan ve 15 ile 22 nisan tarihleri arasında açıklanacak diye duyurulan sınavın 20 nisan olmasına ve hala kesin bir açıklanacağı tarih verilmemesini burada yazmıyorum, onu başka bir yazımda sizlere duyuracağım bu yazımda başlıktan da anlaşılacağı gibi 2 yıllık okuyan öğrencilerin iş imkanları üzerine sizinle bir fikir alışverişi yapmak istedim.

Ygs sınavına giren lys ye girmeyi düşünmeyen yani ygs den 2 yıllık tercih yapacak olan adaylar, şu günlerde hangi bölümü tercih etsem acaba, hangi bölüme gitsem? Sonunda iş imkanım olurmu ? diye sorular sorulmakta, bizde sizler için birkaç 2 yıllık sonunda iş imkanı olan bölümleri paylaşmak istedik.

at antrenörlüğü, at işletmeciliği, optisyenlik, su altı teknolojileri, diş-protez, iklimlendirme ve soğutma, biyomedikal cihaz teknolojisi, tıbbi tökümantasyon ve sekreterlik gibi alanlarda iş bulma imkanı son gözlemlerime göre oldukça fazla olup, yine adaylar tercih yaparken iyice araştırmalı, 2 yıllık iş imkanı fazla olan bölümleri başlık altından sizler de yazabilirsiniz.

2 yıllık iş imkanı fazla olan bölümleri bizlerle paylaşın. Yorum yazmak için alt kısımda yer alan yorum alanını kullanabilirsiniz.

Önceki MakaleKafatası Yapısı ve Kemikleri Hakkında Bilgi
Sonraki MakaleYgs Sonuçları Açıklandı Mı? Nezaman Açıklanacak

10 Yorum Yapıldı

  1. tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik bölümüne sadece sağlık meslek lisesi mezunları mı gidebiliyor yoksa ticaret lisesi mezunları da gidebiliyor mu

    • Lise mezunu olmak yerine önlisans mezunu tıbbi sekreterlik bölümü okumak daha iyidir, bölümü okumanızı tavsiye ederim, kpss den enaz 80 alırsanız iyi bir yere atanırsınız.

      Tıbbi sekreterlik ve dökümantasyon bölümünden mezun olanlar ne iş yapar ?

      – Çalıştığı hastanelerde yatak ve tedavi olanakları, giriş yapan hastaların çeşitli birimlere dağılımı, yapılan tedavinin türü, süresi, şifa ile taburcu olan veya ölenlerin vb. sayılarını toplar, düzenler ve ilgililerin hizmetine sunar,
      – Çalıştığı hastane veya sağlık kuruluşunun verimlilik, yatak kapasitesi, doğum hızı, ölüm oranı vb. konulardaki periyodik istatistik cetvellerini derler ve araştırıcıların hizmetine sunulması için düzene koyar,
      – Tıp alanında yapılan bilimsel araştırmalarda elde edilen bulguları derler, düzene koyar,
      – Hastanelerde hasta kaydı ve taburcu işlemlerini yapar, ilgili bölüm veya doktorlara gönderir,
      – Tıbbi raporları yazar,
      – Hastane arşivini baştan kurup düzenleyebilir.

  2. özellikle tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik bölümünü tavsiye ederim kpss ye girip hastanelerde çalışabilirsiniz, bunun yanında sormak istedikleriniz varsa sorabilirsiniz, arkadaşlar..

Sizin Düşünceniz Nedir?

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz