6. Sınıf Sosyal Bilgiler Öğrenci Ders Kitabı 52. 53. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları

0
681
6. Sınıf Sosyal Bilgiler Öğrenci Ders Kitabı 52. 53. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Öğrenci Ders Kitabı 52. 53. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları. Sosyal bilgiler öğrenci ders çalışma kitabında 52 ve 53. sayfalarda yer alan soruların cevaplarını aşağıdan inceleyebilrsiniz, lütfen soruların cevaplarını direkt olarak geçirmeyin iyice okuyun ve öğrenin, bu cevap anahtarları sizin ödevlerinizde yardımcı olmak adına yayınlanmıştır, yardımcı olması adına bilemediğiniz yerleri bakmanız içindir.

Şimdiden kolay gelsin değerli öğrenci arkadaşlarım..

6. Sınıf Sevgi Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 52 Cevabı

A. Aşağıda çoktan seçmeli sorular verilmiştir. Sorulara ait seçeneklerden doğru olanı işaretleyiniz.

1. Berk, çarkta Akdeniz iklimi ile ilişkili ifadelerin yer aldığı bölümleri sarı renge boyayacaktır. Berk, boyama işlemini doğru yaptığında aşağıdaki şekillerden hangisi ortaya çıkar?

Cevap: B
2. İyonların;
I. Efes, Milet, İzmir gibi şehir devletleri kurmaları
II. Bilim, sanat vb. alanlarda ilerleme göstermiş olmaları
III. Ticaretle uğraşmaları
gibi özelliklerinden hangileri siyasi birliğin olmadığının kanıtıdır?
A. Yalnız l B. Yalnız lI C. Yalnız III D. I ve III

Cevap: A. Yalnız I
3. Aşağıdakilerden hangisi Mezopotamya uygarlıklarından biri değildir?
A. Sümerler B. Asurlular C. Babiller D. Urartular

Cevap: C. Babiller
4. Aşağıdaki ölçeklerden hangisi ile aynı boyutlardaki kâğıtlara çizilecek bir Türkiye haritasının ayrıntıyı gösterme gücü daha fazla olur?
A. 1 / 5.000.000 B. 1 /10.000.000 C. 1/15.000.000 D. 1 / 20.000.000

Cevap: 1 / 5.000.000
5. • Zor ulaşım koşulları
• Engebeli ve dağlık araziler
• Yoğun sanayi faaliyetleri
• Çorak araziler
Günümüzde yerleşmenin yoğun olmadığı yerlerin özellikleri arasında verilenlerden kaç tanesi yer alır?
A. Dört B. Üç C. İki D. Bir

Cevap: ÜÇ

6. Sınıf Sevgi Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 53 Cevabı

B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri, verilen kelimelerden uygun olanlarla tamamlayınız.
( Akdeniz ) ( çağ ) (Çatalhöyük) ( karasal ) (akım)

1. Cümlede boşluğa gelecek kelime:

Cevap: Karasal
2. Cümlede boşluğa gelecek kelime:

Cevap: Akım
3. Cümlede boşluğa gelecek kelime:

Cevap: Çatalhöyük
C. Atlaslarınızdan yararlanarak dünya üzerinde merak ettiğiniz beş ülke belirleyiniz. Bu ülkelerin paralel ve meridyen değerlerini aşağıya yazınız.

1……

Ülke adı: Türkiye
Paralel değerleri: 36 – 42
Meridyen değerleri: 26 – 45
2………

Ülke adı: Brezilya
Paralel değerleri: 0 – 30
Meridyen değerleri: 60 – 32
3 ……..

Ülke adı: İspanya
Paralel değerleri: 35 – 40
Meridyen değerleri: 0 – 10
4 ……

Ülke adı: Arabistan
Paralel değerleri: 16 -30
Meridyen değerleri: 35 – 60
5 ………

Ülke adı: Libya
Paralel değerleri: 25 -35
Meridyen değerleri: 10 -25
Ç. Aşağıdaki soruların cevaplarını altlarındaki noktalı yerlere yazınız.

1. Haritaların çiziminde neden küçültme oranına ihtiyaç duyulmaktadır? Tüm haritalarda küçültme oranı aynı mıdır? Nedenini açıklayınız.

Cevap: Bir yerin kağıda aktarılması tam boyutlarıyla mümkün olmadığından küçültme ölçekleri kullanılmaktadır.
2. Yükseltinin iklim üzerindeki etkisini açıklayınız.

Cevap: Yükselti arttıkça sıcaklık düşer. Bu nedenle yüksek kesimlerde daha soğuk iklim özellikleri görülür.
3. Çok sıcak ve çok soğuk iklim bölgelerinde yaşayan insanların giysileriyle iklim özellikleri arasında nasıl bir ilişki vardır? Açıklayınız.

Cevap: Çok sıcak bölgelerde yaşayan insanlar güneş ışınlarını yansıtıcı giysiler giyerken daha soğuk bölgelerde yaşayan insanlar güneş ışınlarını soğurucu giysiler giyer.

Önceki Makale3. sınıf Türkçe Temaya Hazırlanıyorum Etkinlik Soru ve Cevapları MEB Sayfa 9
Sonraki MakaleHafızasını kaybeden insan geleceğini planlayabilir mi?

Sizin Düşünceniz Nedir?

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz