Bilimsel ve teknolojik gelişmelerin, gelecekteki yaşam üzerine etkileri

0
2713

Bilimsel ve teknolojik gelişmelerin, gelecekteki yaşam üzerine etkileri

Teknolojinin hızlı şekilde gelişmesi yaşamımızı hızlı şekilde değiştirmektedir, insanların alışkanlıklarına kadar sosyal hayatımızda pek çok farklı değişikliklere sebep olmaktadır. Elbette bu değişikliklerin olumlu olumsuz yönleri mevcuttur bu yazıda bunlara değinmeyeceğiz, konumuız bilimsel ve teknolojik gelişmelerin gelecekteki yaşamımız üzerindeki etkileridir.

İnsanların yaşamlarını direkt olarak teknoloji etkilemektedir, nasıl ki 100 yıl önce insanlar ulaşımda daha yavaş, daha uzun sürüyorsa 100 yıl yada 200 yıl sonra da insanlar günümüzde olandan daha hızlı iletişime sahip olacaklardır. Ki 3G, 4G, 5G gibi teknolojiler sürekli hızları artırarak devam etmekte ve insanların hız ihtiyaçlarına karşılık vermektedirler.

Ben gelecekte insanların teknolojiden ve teknolojik gelişmelerden sıkılıp tekrar topraktan üretime geri döneceklerini düşünüyorum, elbette teknoloji her zaman yaşamımızda var olacaktır, ancak insanlar şehirlerdeki işlerini yoluna koyup kırsal alanlara çekilip burada kendi domateslerini üretip, kendi ekmeğini yapma telaşına girişeceklerini düşünmekteyim, günümüzde marketten aldığımız gıdaların istisnasız hepsi fabrikasyon ürünü dolayısıyla insan sağlığına ne derece faydalı ne derece zararlı olduğu tartışmalı bir konu, bu yüzden bu gelişmenin de bir yerde duracağına inanmaktayım

Önceki MakaleKadınının yönetime katılmasının ülkemizde demokrasinin gelişmesine katkıları neler olmuştur?
Sonraki MakaleSütaş İş Başvurusu, Personel Alımı İzmir-Tire

Sizin Düşünceniz Nedir?

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz