Jules Verne’in , Ay’a Seyahat romanını Ay’a gidilmeden önce yazmasından hareketle edebiyat ile bilim arasındaki ilişkiyi değerlendiriniz.

0
288

Jules Verne’in , Ay’a Seyahat romanını Ay’a gidilmeden önce yazmasından hareketle edebiyat ile bilim arasındaki ilişkiyi değerlendiriniz.

Edebiyat dünyaya ayna tutulmasıdır, bir nevi insanların yaşamlarını, geçmişlerini, geleceklerini, kaygılarını, tasalarını, mutluluklarını, sevinçlerini, meraklarını, istek arzu ve hüzünlerini anlatır.

İstek, arzu, gelecek gibi konularla ilgili yazılan bu eser yazıldıktan sonra gerçek olmuş ve Ay’a seyahat edilebilmiştir.

İnsanların kendi düşünce yapısıyla özgür bir şekilde düşünerek yazdığı eserler farklı kişilere yada farklı bilim dallarına ilham kaynağı olabilmektedir, bu eserde de gördüğümüz üzere bilime ilham kaynağı olmuş ve Ay’a seyahat gerçekleşmiştir.

AYA İLK GİDEN KİMDİR

Neil Armstrong

20 Temmuz 1969 tarihinde Apollo 11 ile yaptığı ay yolculuğunda aya ilk ayak basan insan oldu. Ay üzerinde yaptığı yürüyüşte ilk söylediği ve tarihe geçen cümle şudur: Bir insan için küçük, insanlık için dev bir adım.

Önceki MakaleNamazımızın bozulmasına sebep olan davranışlar neler olabilir?
Sonraki MakaleEdebiyat adlı metne göre güzel sanatların bir dalı olan edebiyatın kullandığı malzeme, zaman içinde nasıl gelişmiştir?

Sizin Düşünceniz Nedir?

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz