Ygs Sınavında Şifreli Kopya Şıklarla Ortaya Çıkan Formül Nasıl ?

0
108

Ygs sınavı geçtiğimiz pazar günü 27 mart 2011 tarihinde yapıldı birçok adayın katıldığı sınavda yoğun güvenlik önlemleri alındı.
Öğrencilerin içeriye saat ve herhangi bir metal eşya, cep telefonu ve hatta yüzük gibi eşyalar sınav binasına alınmadı.
Ygs sınavında ösym tarafından dağıtılan şekerleme, peçete, kalemtras, silgi gibi gereçler sınavda kullanıldı.
Ancak ortaya atılan yepyeni bir iddia sınavda şifreli kopya çekildiği yönünde, iddianın ne derece doğru olduğu bilinmiyor, ancak tek bir gerçek varki 1 yıl boyunca gecesini gündüzüne katıp üniversiteye girebilmek için sürekli çalışan öğrenciler çok tedirgin, ve stresli.

Artvin’de söylentiyle başlayıp çözülen şifre, çok da basit: Matematik testindeki 20 soruda, cevap şıklarını küçükten büyüğe sıralayıp, sıralanmamış şıklarla çakışanı buluyorsunuz. Bu şık, sorunun doğru cevabını veriyor. Çakışan birden fazla şıklar için de basit iki formül daha var. Bu şifreleri bilip sınava giren için, soruları okumadan 40 matematik sorusundan 38’ini çözmek, sadece birkaç dakika sürüyor.

UZMANLAR UYGULADI VE DOĞRULADI
Uzmanlar Hürriyet’e geldi ve haberimizi inceledi. Sonucu doğrulayan (soldan sağa) Fatih Ayan (Matematik Öğretmeni, Uğur Dershaneleri), Alparslan Alemdar (Uğur Dershaneleri Genel Müdürü), Mehmet Büge (Yenilikçi Eğitim Araştırma Merkezi Direktörü Bahçeşehir-Uğur Eğitim Kurumları), Adil Kurt (Uğur Dershaneleri Matematik-Geometri Bölüm Başkanı) bu formülün rakam bulunan Türkçe ve Sosyal Bilimler testinde de işlediğini ortaya çıkardılar.

ÖSYM’DEN YANIT
Zekice ama doğru değil
YGS’de bazı soruların belli şifreyle doğru cevaplandırılabileceği iddialarına ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, “İddia sadece basına dağıtılan master kopyalar için doğru ancak sınavda her adayın soru kitapçığı, soruların yeri ve cevapların yeri birbirinden tamamen farklı” dedi. Demir, şunları söyledi:

‘Basına dağıtılan kopya için geçerli’
“Bulan arkadaş bayağı zekiymiş. Ama bu sadece basına dağıttığımız kamuoyuna açıkladığımız kopyalarda bulunabilecek bir şey. ‘ÖSYM, doğru cevabın yerini aynı tuttu, şıkları değiştirdi. Küçükten büyüğe yazıldığında çakışan şık doğru’ deniyor. Ama bu sadece master kopyalarda geçerli. Adaylara dağıtılan soru kitapçıklarında böyle bir mantıkla sorulara doğru yanıt vermek mümkün değil. Asıl kitapçıklarda şıkların hepsi birbirinden ayrı. Kamuoyuna açıklanan soru kitapçıkları matbaaya verilirken, eski cevap sıralama alışkanlığı ile doğru cevaplar yerini korumuş, diğerleri yer değiştirmiş halde basılmış. Basına verilen kopya kitapçıklar hiçbir öğrenciye verilmedi. Zekice bir buluş. Ama maalesef doğru değil.”

Önceki MakaleJaponyadan Gelen Radyasyon Bulutları Ege De !
Sonraki MakaleÖsym nin Ygs şifre iddialarına açıklaması Video İzle

Sizin Düşünceniz Nedir?

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz