2012 – 2013 av sezonu açılış tarihleri

0
149

2012-2013 av sezonu açılış tarihi, av mevsimi nezaman açılacak 2012-2013, av sezonu nezaman açılacak, av sezonu 2012-2013 , 2012 av sezonu açılış tarihi, av mevsimi tarihi, av sezonu nekadar sürer, av sezonu bitiş tarihi,

Orman ve Su işleri tarafından belirlenen bu yıl av mevsimi 2012 1 eylül de açıldı .

Avcılar av sezonu boyunca resmi tatillerde, haftasonu ve çarşamba günleri avlanabilecek.

Komisyon, avlanma zamanları, avcı başına avlanılacak hayvan miktarı, ava kapalı, yasak sahalar, avlanmada kullanılacak araç ve gereçlerin niteliklerine karar veriyor. Avlanma tarihi belirlenirken, yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavrulama evrelerini dikkate alınıyor. Üreme, yavru büyütme zamanları avlamanın dışına çıkarılıyor. Avcı başına avlanılacak hayvan miktarına da yine aynı esaslar dikkate alınarak karar veriliyor. Ava açık, yasak sahalar belirlenirken ise av hayvanlarının o bölgedeki popülasyonu dikkate alınıyor. Bu kapsamda komisyon tarafından alınan kararlar Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giriyor ve bir sonraki karar yayımlanana kadar yürürlükte kalıyor.

Avcılara, açık, kapalı alanları gösteren av haritası veriliyor. Bu harita ayrıca bakanlığın internet sitesinde de yayımlanıyor. Komisyonun kararlarına uymayanlar hakkında yasal işlem yapılıyor. Gece avlanmanın yasak olduğu avcılıkta avcılar, gün doğumundan 1 saat önce, gün batımından 1 saat sonraya kadar avlanabilecek. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da 2 fişekten fazla alan otomatik, yarı otomatik silahlar, tabancalar avda kullanılamayacak. Gece avlanmak, gece görüş dürbünü kullanmak, aydınlatma aracıyla avlanmak da diğer yasaklar arasında yer alıyor. Bu sene ayrıca ilk olarak canlı mührenin dışında hayvanları kolay avlamak için kullanılan düzenekle ses çıkartan mekanik mühreler de yasaklandı.

Bu sene için av sezonu, bıldırcın ve üveyik, ala karga, küçük karga, ekin kargası, kara leş kargası, saksağan, yaban domuzu ve çakal avıyla 13 Ağustosta başlıyor. Kum kekliği, kınalı keklik, kaya kekliği, kaya güvercini, yaban ördekleri, çulluk, yaban tavşanı, ada tavşanı, tilki, kaya sansarı ve ağaç sansarı ise 15 Ekimde avlanmaya başlanacak.

Önceki MakaleKuzey Güney Ferhat Öldü Mü? Ferhatı Kim Vurdu ?
Sonraki MakaleTavşan Eti Haram Mıdır ? Yenir Mi ?

Sizin Düşünceniz Nedir?

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz