Konya Nasıl Bi Yer, Hakkında Bilgi ve Yorumlar

0
219

mevlanaKonya hakkında merak ettiklerinizi bilmek istediklerinizi bu başlık altından yazabilirsiniz değerli okurlar, bu başlıkta sizlere konya dan tamamen deneyimlerime dayanarak birkaç bilgi vermek istiyorum.

Konya nasıl bir yer insanları nasıldır  ?

Konya ya farklı şehirlerden gelecekseniz, genelde üniversite öğrencileri çok merak ediyor, egeden doğudan yada akdenizden karadenizden birçok öğrencinin geldiği ülkemizin en önemli üniversitelerinden birinin bulunduğu selçuk üniversitesi bünyesinde binlerce öğrencisi ile sayılı devlet üniversitelerinden birisidir.

Dolayısıyla her yıl birçok öğrenci bu şehre okumak için gelmektedir.

Üniversite oldukça güzel ve kaliteli eğitim vermektedir, konya mevlana şehri olmasından dolayı hemen otogara iner inmez sizi ney sesleri karşılayacak ve bu doyumsuz huzurun tadına varmanıza sebep olacaktır.

Ney seslerinin yanısıra çok sakin bir şehirdir konya benim izlenimlerim, onun dışında şehre çok fazla turist gelmektedir, günde yaklaşık olarak 15 bin kişinin ziyaret ettiği mevlana türbesinde birçok turist görmek mümkün.

Onun dışında şehir çok fazla bakımlıdır, hiçbir yerde kurumuş çim görmek mümkün değildir, yaz yada kış çimler sürekli temiz ve bakımlıdır, özenli ve düzenli bir şehirdir konya.

Konya yüzölöümü bakımından ülkemizdeki en büyük yüzölçümüne sahip şehirdir bu bakımdam ilçeler arası mesafe oldukça fazladır.

Kışları çok serttir, hele ki ege ve akdeniz gibi ılıman yerlerden bu bölgeye geliyorsanız bunu net olarak hissedersiniz, kış aylarında hemen hemen her hafta kar yağabilir.

Sormak istediklerinizi yazabilirsiniz..

Önceki MakaleDGS Avrupa Birliği İlişkileri Bölümü Taban Puanları Kontenjanları 2013
Sonraki MakaleMoleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Taban Puanları 2013-2014

Sizin Düşünceniz Nedir?

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz