Dinimizce anne babanın çocuklarına karşı vazifeleri

0
123

Dinimizce anne babanın çocuklarına karşı vazifeleri, görevleri nelerdir?

Çocuklar dünyaya geldiğinde saf, temiz, pak bir şekildedir. Anne ve babalar çocuklarını nasıl yetiştirirse, çocuğa ne verirse çocuk da ona göre şekillenecek ve çocuklar hayata anne ve babanın öğrettiği pencereden bakacaktır.

Dinimiz çocuklara ve anne babalara bazı öğütler vermiştir, anne ve babaların çocuklarına güzel bir isim koymaları dinimiz için anne ve babalara verilen ilk görevdir. Yine çocuklara Haram lokma yedirmemeleri anne ve babaların diğer görevlerinden birisidir.

Anne babaların bunların dışında pek çok görevleri vardır, çocuklarına edepli, terbiyeli olarak yetiştirmek iyi bir eğitim almasını sağlamak, topluma, vatana, millete faydalı bir birey olmasını sağlamak yine anne babaların temel görevleri arasındadır.

Çocukları gelecekte kendilerini idare ettirebilecek bir mesleğe yönlendirmek, gelecekte kendi ayakları üzerinde durabilecek şekilde yönlendirmek ve eğitim vermek. Ve yine anne babalar çocuklarını evlenme çağına geldiklerine evlendirmeleri, anne babaların çocukları karşısındaki görevleri arasındadır.

Önceki MakaleTebaa ne demek, Tebaa kelimesi anlamı
Sonraki MakaleBenimleme nedir, betimleme ile ilgili örnek cümleler

Sizin Düşünceniz Nedir?

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz