İnsanların Bir Arada Huzur İçinde Yaşamasında Hoşgörü Önemi

0
401

İnsanların Bir Arada Huzur İçinde Yaşamasında Hoşgörü Niçin Önemlidir?, İnsanların birlikte yaşamasında hoşgörünün önemi, insanlar bir arada huzur içinde yaşamasında hoşgörü faktörünün önemi nedir.

İnsanlar birleşir apartmanları, apartmanlar birleşerek mahalleyi oluşturur, mahalleler ilçeyi, ilçe ise şehirleri, şehirler ülkeyi, ülkeler ise Dünya’yı meydana getirir. Bunlar oluşurken hoşgörünün önemi de büyüktür. Hoşgörü olmadan bunlar mümkün olamaz, bireyler arasında sevgi, saygı ve hoşgörü kavramlarının olması ülkeyi ve en küçük yapı taşları olan evleri, mahalleleri ayakta tutan değerlerdir.

Hoşgörü olmayan ülkeler maalesef ki geri kalmaya mahkum olan ülkelerdir. Hoşgörü sevgi ve saygı gibi kavramlar toplumları ileri taşıyan yarınlara hazırlayan ve geleceğe umutla bakmasına vesile olan önemli değerler arasında gösterilmektedir.

İnsanların bir arada yaşarken pek çok olumsuz durum, beklenmedik anlar ve sevimsiz tatsız durumlar ortaya çıkabilir. İşte bu gibi durumlarda bireyler hoşgörü ile karşılayarak durumun geçmesini bekleyebilir, böyle olduğu zaman ortaya tatsız bir durum hemen yok edilmiş olur. Fakat hoşgörüsüz bireyler olduğu zaman bu durum ortadan kaldırılamaz tam aksine ufak bir tatsızlık iyice büyütülerek bireylerin canlarını yakan daha büyük tatsızlıklar ortaya çıkar.

Buna göre hoşgörü kavramı bizim her zaman yanımızda taşımamız gereken, pek çok kapının kilidini açan önemli bir anahtardır.

Önceki MakaleÜlkemizdeki Doğal Afetler nelerdir, Doğal Afet Örnekleri
Sonraki MakaleAlmanya’nın En Sevilen Yemekleri

Sizin Düşünceniz Nedir?

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz