Bilgisayar Mühendisliği Bölümü İş İmkanları

0
123

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü İş İmkanları, Bölüm hakkında bilgiler, mezunlar ne iş yapar, bölüm zormu kolaymı,

 

Bilgisayar mühendisliği bölümü mezunları ne iş yapar bölümden mezun olanlar nerede çalışabilir, şimdi sizlere bilgisayar mühendisliği ile ilgili olarak birkaç bilgi paylaşmak istiyorum değerli okurlar.

Bilgisayar mühendisliği bana göre sonu olmayan bir meslektir ve kendini geliştirmeye meraklı sürekli yeni şeyler öğrenen kişilerden oluşması gerekir, zira kendini yenileyemeyen gelişme gösteremeyen kişiler bu meslekte çok iyi yerlere gelemez gelse bile ilerleyemez.

Çok güzel meslektir, günümüzde birçok başarı hikayesi vardır bilgisayar mühendisliği bölümü mezunu olup internet ortamında gerek php gerekse farklı kodlama dilleri yazarak önemli işlere imza atmış birçok kişiler vardır.

Sürekli gelişen ve değişen bir teknolojidir bilgisayar, bu yüzden yukarıda bahsettiğim gibi sürekli değişen bu ortamda tutunabilmek için yeni şeyler öğrenmek sürekli olarak kendinizi upgrade etmek durumundasınız.

 

Bilgisayar mühendisliği bölümü dersleri

Bilgisayar mühendisliği bölümünde eğitim süresi 4 yıldır. Okutulan dersler bilgisayar donanım yapısı, programlama dilleri, veri yapıları ve algoritmalar, sayısal çözümleme, veri tabanı sistemleri, mantıksal tasarım, mikroişleyiciler, veri iletişim, sistem çözümleme, yönetim bilişim sistemleri gibi meslek derslerinden ve matematik, istatistik, fizik, elektrik, elektronik, ekonomi, işletme yönetimi gibi temel destek derslerinden oluşur.

Bilgisayar Mühendisliği

Bilgisayar mühendisleri çeşitli yönetim, endüstri ve hizmet alanlarında sistem çözümleyici ve uygulama programcısı, bilgisayar donanım ve yazılımı üreten ve pazarlayan firmalarda ve genellikle bilgiişlem merkezlerinde sistem programcısı, bilgiişlem merkezlerinde yönetmen, yönetim bilişim sistemleri alanında kurucu ve yönetici mühendis, veri tabanı yönetmeni, bilgisayar destekli endüstriyel sistemlerinin tasarımında ve gerçekleştirilmesinde araştırma-geliştirme mühendisi olarak görev alabilirler. Bu görevlerden ülkemizde en yaygın olanları programcılık ve sistem çözümleyicilik görevleridir. Veri tabanı yönetmeni hemen her türlü kuruluşta, gittikçe önem kazanan veri tabanı uygulamalarında veri tabanının yaratılması ve kullanımı ile ilgili konularda çalışır.

 

Bakınız >> Bilgisayar mühendisliği bölümü taban puanları 

 

Önceki MakaleArkadaş için Doğum Günü Sözleri
Sonraki MakaleBilgisayar Operatörü ve Teknikerliği Bölümü İş İmkanları

Sizin Düşünceniz Nedir?

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz